Citat tjedna

"Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu."

1 Iv 4,16

WhatsApp Image 2023 02 20 at 18.33.56

Područna godišnja skupština Frame Bosne Srebrene održana je u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 17. do 19. veljače 2023. godine. Na skupštini su sudjelovala 53 framaša, iz 28 mjesnih bratstava.
 
Skupština je započela u petak zajedničkom svetom misom koju je predvodio fra Antonio Baketarić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Nakon mise uslijedila je igra upoznavanja, a zatim predstavljanje izvještaja o radu mjesnih bratstava.  Budući da svi izvještaji nisu bili izloženi prvi dan, nastavili smo u subotu nakon doručka. Područna predsjednica Leona Barešić, voditeljica formacije Antonia Grubeša te područni duhovni asistent fra Antonio Baketarić, iznijeli su izvještaje o radu i djelovanju područnog bratstva Frame Bosne Srebrene. Osvrnuli su se na sve provedene projekte i najavili neke nove. Nakon izlaganja izvještaja, uslijedila je vesela večer. Osim toga, imali smo rad po grupama te na taj način pokušali riješiti probleme s kojima se bratstva susreću. Dan smo završili večernjom molitvom.
 
U nedjelju nakon doručka, predstavljen je plenum i godišnji plan rada Frame. Otvorena je i rasprava kako bi se donijele smjernice za uspješniji rad kroz cijelu godinu. Svetom misom i ručkom završena je ovogodišnja Skupština. Zahvalni smo dragom Bogu što framaši svojim trudom, radom i ljubavlju grade čvrste mostove koji spajaju našu franjevačku provinciju Bosne Srebrene.
Nadamo se da je ova Skupština bila na izgradnju svih nas te da će Franjevačka mladež težiti plodonosnom djelovanju i kroz ovu godinu.
 

received 5871822996272413

 
Mir i dobro!

Leona Barešić, predsjednica Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo