Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Foto 4

Povodom spomendana blažene Kraljice Katarine, 23.10. u Kraljevoj Sutjesci okupili su se članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) na svom, već tradicionalnom, 14. nacionalnom hodočašću. Ovo hodočašće i proslava spomendana blažene Kraljice Katarine, koja je i sama bila trećoredica, svake godine privlači sve veći broj hodočasnika, a ove godine stigli su franjevački svjetovnjaci iz 31 bratstva iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, uz mnoge druge hodočasnike. Sv. Misno slavlje predslavio je nacionalni duhovni asistent OFS-a fra Miro Relota, u koncelebraciji gvardijana domaćina, fra Bone Tomića i jedanaest drugih svećenika koji su došli u pratnji hodočasnika.

Prigodnu propovijed Fra Miro je započeo pozdravima i porukom provincijala Bosne Srebrene, fra Zdravka Dadića, a u nastavku je podsjetio na život blažene kraljice Katarine, uspoređujući njene vrline i djelovanje sa franjevačkim načinom života trećoredaca: „Blažena kraljica Katarina je zaštitnica trećoredaca, uzor trećoredcima. Neće se od vas tražiti da podnosite žrtve kakve je podnijela ova blaženica. Ali se traži da nasljedujete njezin duh plemenitosti, poučavanja drugih, pomaganja drugima. Nije pomaganje samo darivati novac, ili hranu i odjeću. Ima više onih koji su potrebni lijepe riječi, potrebni razumijevanja, potrebni našeg praštanja, našeg poštovanja.“ – poručio je fra Miro. Nakon sv. Mise, hodočašće je nastavljeno u bratskom druženju i franjevačkom zajedništvu. 

Nacionalno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda zahvaljuje se gvardijanu fra Boni i samostanskoj zajednici u Kraljevoj Sutjesci na srdačnoj dobrodošlici i gostoprimstvu, u radosnom iščekivanju 15. nacionalnog hodočašća OFS-a BiH, koje je najavljeno za 22. listopada 2023. godine. 

Foto 6

Foto 7

Foto 2

Foto 5

Foto 3

 

OFS BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo