Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

mali dom fra miro babic afrika sirotiste misija1“Mali dom” je sirotište smješteno u Keniji, koje vodi trenutno najmlađi hrvatski misionar i bivši učenik “Franjevačke klasične gimnazije Visoko” fra Miro Babić. Ovo sirotište je smješteno u Keniji, afričkoj divljini, 50-ak kilometara od prometnica i zdravstvene skrbi. Kako je trenutno uz fra Miru u misiji još samo jedan svećenik, Kenijac Peter Mwangi, u ondašnjim crkvama nedjeljna misa se održava samo jednom mjesečno. Naime, na njihovom području sagrađene su crkve u 16 sela, a njih dvojica su jedini svećenici u misiji.

Osim što njihovu školu pohađa oko 250 učenika, njihova misija se brine i za odbačenu djecu, koja boluju od raznih bolesti. Unatoč afričkim uvjetima, o toj djeci se svakodnevno vodi zdravstvena briga. Obroci im nisu obilni; meso jedu jednom u par mjeseci. Ondje postoje i radnici te volonteri, koji dolaze iz svih krajeva svijeta.

“Franjevačka klasična gimnazija Visoko” se ponosi time što već četiri godine za redom “kumuje” učenicima njihove škole plaćanjem godišnje školarine. Naime, na početku svake godine, učenici naše škole kupuju “narukvice prijateljstva” u vrijednosti od 6 KM i time daje veliku podršku njihovim učenicima, koji nas svake godine ugodno iznenade pismom zahvale.

Na godišnjoj skupštini Frame Bosne Srebrene izložena je ideja da se sve frame uključe u kupovanje narukvica, što bi učinilo veliki korak u humanitarnim akcijama frame naše Provincije. Tu ideju smo zamislili ostvariti preko profesora naše škole koji održava kontakt s “Malim domom” i tako dobavlja narukvice u Bosnu i Hercegovinu.

Više o “Malom domu” i narukvicama možete poražiti na sljedećoj web stranici: www.malidom.com

Mir i dobro, Frama Visoko!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo