Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

1 Kopie

Nakon veoma duge i neočekivane pauze, Frama Jajce je ponovno počela sa svojim tjednim susretima i okupljanjima. Pa su tako mladi iz Jajca, u subotu, 6. lipnja 2020. godine na večernjoj svetoj misi u 18:00 sati pod geslom: „Ja izabrah vas.“ (Iv 15, 16) svečano proslavili obred primanja i davanja obećanja u bratstvo Franjevačke mladeži.

Svetu misu, kao i obrede primanja i obećanja predvodio je fra Nikica Tomas, duhovni asistent Frame Jajce. U svojoj propovijedi, fra Nikica je uputio nekoliko poticajnih riječi okupljenim framašima, o tome kako trebaju biti svjesni onoga što obećaju na godinu dana, pohvalio ih kako unatoč vremenu u kojem se nalazimo i dalje postoje mladi koji se spremno odazivaju na poziv u pomoć, a dotaknuo se i samoga gesla te im ga pokušao približiti, kako su upravo oni ti koji su od Njega odabrani činiti promjene. Nakon propovijedi, uslijedio je i sami obred primanja i obećanja. Iako u pomalo drugačijim uvjetima, 57 mladih odvažno je izreklo svoje: „ Evo me! “. Njih 34 primljeno je u bratstvo Franjevačke mladeži, dok je 23 mladih prvi puta dalo ili obnovilo svoje obećanje na godinu dana. Obred primanja i obećanja animirao je ponovno osnovani framaški zbor. Po završetku svete mise, uslijedilo je framaško fotografiranje, čestitanje kao i druženje, gdje smijeha, radosti i zajedništva nije nedostajalo.

3 Kopie

Na kraju ostaje nam samo zahvaliti, dragom Bogu što nas okuplja u zajedništvu i ljubavi, kao i tom asiškom siromašku što nam je sve ovo ostavio u nasljeđe. Također, svim framašima želimo čestitati na ovom, za njih, velikom danu. Neka ih prati obilje Božjeg blagoslova i zagovor našeg serafskog oca svetog Franje!

Mir i dobro!
Frama Jajce

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo