NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Frama Angelus 2020.

Dragi framaši i duhovni asistenti!Na Područnoj skupštini Frame Bosne Srebrene održanoj u siječnju ove godine u Visokom, donesena je smjernica koja glasi: “Neka se projekt Frama Angelus nastavi održavati od…

Pečati Ljubavi

U rađanju i umiranju za ovozemaljski život prati nas Božji blagoslov znaka sv. Križa koji nam u ime Gospodnje darivajući s ljubavlju čine naši najbliži i službenici sv. Crkve –…

Izbor novog vijeća u Frami Livno

U nedjelju, 30. kolovoza, poslije večernje mise imali smo izbore u našoj Frami.

Primanja i obećanja Frame Livno

Frama Livno je 29. kolovoza pod večernjom misom u 18h održala obred Primanja i Obećanja. Misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.

Majka Božje ljubavi

Dragi Bože i dobri Oče nebeski! Hvala Ti što s Marijom idemo k Isusu koji nas vodi u Očev Dom. Marijo, Kristova Majko! Hvala Ti što si Majka Ljubavi i…

VIII. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene

Protekli tjedan, od srijede, 29. srpnja do nedjelje, 2. kolovoza održan je VIII. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene kroz Bosnu. Iako zbog situacije oko COVID-19 nismo uspjeli posjetiti Asiz, prošli…
NOVOSTI
01. Rujan 2020.

Frama Angelus 2020.

Dragi framaši i duhovni asistenti!Na Područnoj skupštini Frame Bosne Srebrene održanoj u siječnju…
05. Kolovoz 2020.

VIII. Franjevački hod Frame Bosne…

Protekli tjedan, od srijede, 29. srpnja do nedjelje, 2. kolovoza održan je VIII.…
30. Svibanj 2020.

POZIV NA VIII. FRANJEVAČKI HOD…

Draga braćo i sestre framaši, dragi duhovni asistenti,   radosno vas pozivamo na…
05. Svibanj 2020.

Novi broj franjevačkog online časopisa…

Međunarodno vijeće OFS-a - CIOFS dva puta godišnje izdaje online časopis s prigodnim…
11. Travanj 2020.

Uskrsna čestitka Frame i OFS-a…

„Ostavljam vam mir; mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne…
30. Ožujak 2020.

PORUKA PODRUČNOG VIJEĆA FRAME BOSNE…

Dragi framaši i duhovni asistenti! U nekoliko proteklih tjedana život nam se poprilično…

U jutarnja svitanja i u večernje sate, u buđenjima, pospanosti i nesanici, na početku i na kraju, vrlo često i rado i u sredini posla, obveza, učenja, molitve zahvalnosti, odmora… blagujući kruh obiteljskog i Gospodnjeg stola, s vjerom, pouzdanjem, ljubavlju…  s dušom, srcem, mislima, usnama i rukom činim i molim znak sv. Križa osjećajući bliskost i blizinu Ljubavi. Sjećam se, vjerujem kao i svi mi, kada bijasmo mala djeca, pričali su nam ili pričaju roditelji, kako su nam svojim čvrstim i nježnim i našim nejakim rukama pobožno činili znak sv. Križa radosno i sveto učeći nas moliti i moleći s nama: osjećaji i doživljaji koji se pamte i koji prate, jer nas dobri Otac nebeski  blagoslivlja blagoslovnim molitvama naših roditelja: budimo na ponos svojim roditeljima i dobar primjer i poticaj svojoj djeci. Neka u našim kao i u Franjinim ljetima mirišu cvjetovi proljeća i plodovi jeseni. Molimo i živimo kao asiški siromasi Franjo i Klara U ime Oca i Sina i Duha Svetoga! Budimo hodajući anđeli na zemlji koji grade Božje kraljevstvo među ljudima. Na čelu, na prsima i na rukama vjerom je utisnut i s ljubavlju činimo i nosimo znak sv. Križa. Živimo li vjeru, nadu i ljubav na djelu? Što, kako, kada, gdje i kome činimo u ime Trojedinog Boga? Prihvaćamo li ili odbacujemo Božje darove? Svjedočimo li Božju ljubav braći ljudima?

Križam se moleći U ime Oca. Otac me gleda i sluša, vidi moju pribranost ili rastresenost, moj mir nemira, strah i nadu. Što činim sebi i drugima u Njegovo ime? Kakav sam otac? Činim li dobro ili loše u Očevo ili svoje ime? Kakva su moja djela, kakve su moje misli, osjećaji, prema Ocu? Gradim li mostove ili zidove u odnosu s Ocem? Očev pogled pun ljubavi ohrabrujući i upitan, u mojim očima i u srcu sestra rosa i braća bol i radost, na čelu pečat Ljubavi, rađa se Dan bez zalaza, Sunce iznad oblaka.

Da, brat Sunce, naš Gospodin Isus Krist, Očev Jedinorođeni i ljubljeni Sin, naš Spasitelj i Otkupitelj, naš Put, Istina i Život, suputnik i supatnik naših patnji i naše sreće koje osvajaju svijet. U ime Oca govorimo i radimo dobro i pogubno za sebe i društvo u kojem živimo. Otac nam pored svoje milosti za sigurniji hod pustinjama i oazama bivstovanja dariva i Sina olakšavajući naše misli i korake na putu u Nebo. Zahvaljujući Sinu majka i sestra zemlja je u naručju brata Neba i Očevom zagrljaju. U grudima toplina Božanske ljubavi, u srcu i na licu sjaj Svjetlosti. Isus se raduje i pati, moje grudi i moj dah plamen svijeće. Očev me Sin pita: Brate! Jesi li graditelj mira i sreće? Imaš li hrabrosti biti bolji? Jesi li spreman na sebedarje? Dopuštaš li mi da zajedno uzdignemo tvoj i moj, naš križ? Slušaš li otkucaje mog i tvog srca, naše duše? Zašto si slijep kraj zdravih očiju, gluh kraj dobrog sluha? Pamtiš li Riječ Gospodnju? Ispunjavaš i živiš li zajedno sa mnom vjerno volju našega dobrog Oca nebeskog? Prijatelju! U Križu i po Križu je spas i blagoslov. Moj Gospodine! Molim Te za blagoslov darivanja blagoslova ljubavi i oprosta da u svakom mojem dahu i otkucaju srca živi i kuca Tvoje Srce i Tvoj dah i da svakom čovjeku budem čovjek.

Otac nam progovara u Sinu i Sin nas upoznaje s Ocem. U zajedništvu ljubavi s Njima blagoslov je ljubavi i Duha Svetoga! Tajna Presvetog Trojstva u blagoslovu sv. Križa koji dariva Svjetlo Uskrsa! Sa Sinom, kao sinovi Oca preko trnja idemo do zvijezda. U osobnim odricanjima i žrtvama, u primanjima i darivanjima Božjih milosti umnažamo darove i plodove Duha Svetoga. S ljubavlju izgaramo u vatrama ljubavi koje pročišćavaju dušu i srce rađajući mir. U šapatu Tišine i dodirima Lahora, u letu Goluba i mirisu Ljiljana slušam riječi Anđela: Moj dragi čovječe! Kome, kako, s kim i zašto živiš? Uživaš li činiti dobro ili uživaš u grijehu koji uništava tebe i svijet ranjavajući i prezirući Božju ljubav? Znaš li da je Sloboda živjeti s ljubavlju odgovorno prema Bogu, sebi, braći ljudima i svemu stvorenome? Ugrožavaš li svojim ponašanjem svoje i zdravlje bližnjih, svoj i tuđe živote? Kako se odnosiš prema bolesnima i bolesti? Suosjećaš i pomažeš li osobe u potrebi? Hraniš li dobrog ili lošeg brata vuka u sebi i u drugima? Jesi li mirotvorac i mironosac u obitelji, bratstvu, župi, društvu, na poslu, u svijetu? Osluškuješ i slijediš li poticaje Božjega Duha i nadahnuća? Ima li u tebi mjesta za mene, moj ljubljeni brate gubavče?! Želim Te liječiti Božjom i ljudskom ljubavlju, dobrotom i znanjem, i molim tvoj pristanak za djelovanje Božje i čovječje milosti i kreposti u tvom životu. Na tvojim rukama i ramenima Drvo života blagoslivlja Život. Otvori vrata srca i udomi u srcu Gospodina Boga i brata čovjeka. Duše Sveti! S Ocem i Sinom po ravnom me putu vodi u vječnu Domovinu! S Vama se veselim Božiću, dijelimo patnju, muku i smrt Velikog petka i radujemo radosti Uskrsa! Blagoslov sv. Križa u svjetlu Božje pobjede vječne Ljubavi! Amen!

Naša imena upisana u Božje Srce i u Božji Dlan, urezana u kamenu ploču Božjih zapovijedi koje su putokazi na životnim putešestvijima koja uviru u Izvor vode žive gradeći kuću na Stijeni! U svemu što jesmo i trebamo biti, u svima s kojima živimo i koje susrećemo, u svemiru i svemu što nas okružuje, blagoslovi su molitve zahvalnosti i darivanja sv. Križa, tragovi i pečati Ljubavi!

Ljerka Mikić, OFS

   

 

KALENDAR DOGAĐAJA

Rujan 2020
N P U S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17