Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

Mn5518a

Dana 5. svibnja 2018. godine održan je XXI. Susret franjevačkih ministranata u Visokom - Framin pod geslom "Uvijek se radujte".

Na susretu je sudjelovalo oko 480 ministranata iz 21 župe Provincije Bosne Srebrene.
Susret je započeo svetom misom koju je predvodio fra Ivica Tomas u koncelebraciji s još 20 svećenika. Fra Ivica je u nadahnutoj propovijedi potaknuo djecu da budu oni koji rade dobra djela i potiču druge na radost. Pjevanje su animirali članovi dječjeg zbora iz Tolise. Na koncu, sve okupljene ministrante pozdravio je fra Franjo Radman, gvardijan samostana sv. Bonaventure u Visokom i fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame. Nakon misnog slavlja oko 480 ministranata sa svojim voditeljima uputilo se na igralište i napravilo milenijsku fotografiju povodom ovog susreta. Potom je uslijedio ručak, kao i mogućnost obilaženja Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, te plesovi za djecu s animatorima Frame.

Min5518aa
Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: Kviza znanja, Igara bez granica te natjecanja u stolnom tenisu. Tema Kviza znanja bila je Samostani provincije Bosne Srebrene, kao i liturgijsko animiranje. Ove godine treće mjesto u Kvizu znanja osvojila je župa Domaljevac, drugo mjesto župa Podmilačje, a najboljim su se pokazali ministranti župe Kraljeva Sutjeska. Treće  mjesto u stolnom tenisu pripalo je Davidu Božiću iz župe Fojnica, drugo mjesto Nini Oršolić iz župe Domaljevac, dok je pobjednik bila Mihaela Pavlović iz župe Podhum.

Min 5518d

U Igrama bez granica najboljima se pokazala župa Suho Polje, drugo mjesto je zauzela župa Novi Šeher, a treće župa Podhum. Susret je završen podjelom zahvalnica svim župama i peharima za pobjednike uz nagradu za najboljeg navijača koja je ove godine pripala župi Tolisa.

Min5518b
Zahvaljujemo se Ekonomatu Provincije Bosne Srebene, Franjevačkom samostanu sv. Bonaventure, svim volonterima, Frami Konvikt Visoko, sjemeništarcima i bogoslovima, te svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji XXI. Framina.
Kristijan Bavrka

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo