Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

domaljevacboz7119

Da je predbožićno i božićno razdoblje vrijeme iščekivanja i nade, razmišljanja o Božjoj ljubavi i poniznosti, vrijeme osobnog susreta sa Kristom, ali i prepoznavanje i pronalaženje Njega u bližnjima i ljudima oko sebe, svojim djelovanjem i aktivnostima u ovom razdoblju pokazali su nam župljani župe sv. Ane u Domaljevcu, predvođeni duhovnim asistentom, fra Bonom Kovačevićem.

Isus je došao da unese svjetlo u tamu, ljubav u hladnoću, mir u nemir. Time nam je dao primjer koji i mi u svom djelovanju možemo slijediti. Stoga su se u blagoslovljenom vremenu priprave za Isusovo rođenje u svom djelovanju udružili mladi framaši Frame Domaljevac, župni ministranti, volonteri Župnog Caritasa, Liturgijska sekcija Čitač, Karitativna sekcija Otvori srce za ljude u potrebi i Medijska sekcija Frame.
Na prvu nedjelju došašća, 2. prosinca, članovi humanitarne sekcije Otvori srce za ljude u potrebi započeli su svoj adventski hod posjetom korisnika staračkog doma Dobro srce u Domaljevcu odvojivši dio svog vremena za stare i nemoćne. Na blagdan svetog Nikole, 6. prosinca, pod geslom Budimo dobra djeca organiziran je poučni program dočeka svetoga Nikole biskupa za najmlađe župljane uz molitvu, pjesmu, igrokaz i recitacije. Prigodom toga najmlađi članovi ministrantskog zbora župe Domaljevac poučnim recitacijama koje govore o dobroti sv. Nikole biskupa upotpunili su ovo druženje sa dragim gostom, svetim Nikolom.
U vremenu došašća bratstvo Frame Domaljevac bilo je anđeo čuvar Frami Sivša u sklopu projekta Frama Angelus te su povodom toga članovi kreativne sekcije pod naslovom Ideja više osmislili božićnu čestitku za svoje prijatelje iz Sivše.

domaljevacboz7119a
Na Treću nedjelju došašća, prigodom obilježavanja Nedjelje Caritasa u Bosni i Hercegovini čije je geslo „Vjera, ako nema djela, mrtva je u sebi (Jak 2,17)!“, volonteri Župnog Caritasa i članovi karitativne sekcije Frame organizirali su nakon svetih misnih slavlja prodaju božićnih kolača za potrebe siromašnih u župi Domaljevac. Cilj akcije bio je župljane na plod iskrenog i nesebičnoga darivanja kako bi u njima potrebiti prepoznali milosrdnog Gospodina.
Povodom najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića Frama Domaljevac zajedno s ministrantima i sa svojim duhovnim asistentom fra Bonom Kovačevićem, u subotu, 22. prosinca, u Hrvatskom domu - Trg Domaljevac, izvela je božićnu predstavu pod nazivom Lijepa božićna priča. Sjajnom izvedbom mladi su zaokružili priču o božićnom duhu o pravim vrijednostima života, obitelji, prijateljstvu, zajedništvu i ljubavi koja se pokazala u Badnjoj noći.
U sklopu pripreme za Božić, pod naslovom Božićna radost pod pokroviteljstvom Općine Domaljevac Šamac u nedjelju, 23. prosinca 2018. od 15 sati na trgu u Domaljevcu organiziran je Molitveno-meditativni program tijekom kojeg su za najmlađe podijeljeni božićni paketići, a starije su imali priliku kušati kuhano vino i rakiju. Na Badnji dan, članovi karitativne sekcije Frame Domaljevac posjetili su stare i nemoćne u staračkom domu Dobro srce u Domaljevcu te na taj način potaknuli i druge da ih se sjete i sada i u ostale dane.

taize7119Pored djelovanja u župi, dvije framašice Frame Domaljevac sudjelovale su u 41. Europskom Taize susretu mladih u Madridu koji je održan od 28. prosinca 2018. do 1. siječnja 2019. godine, a koji je za njih bio nezaboravno iskustvo.

Ispraćaj stare i početak nove godine framaši su također proveli radno i za dobrobit župne zajednice. Tako su 28. prosinca odvojili dio svog vremena i stavili se na raspolaganje da uredno načine prijepis Matičnih knjiga za prošlu 2018. godinu. Radno su proveli i dane nakon te su tako 02. siječnja vrijeme proveli pripremajući darove koje su podijelili župnim ministrantima kao zahvalu za njihovo djelovanje.
Zaista, svojim djelovanjem framaši iz Domaljevca donijeli su u svoju župnu zajednicu betlehemsko svjetlo. Stoga im i u Novoj godini želimo obilje blagoslova, da im u njihovom radu bude uspješna i plodonosna.

Preuzeto sa: http://www.mladicentar.org

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo