Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Vitez 01Mjesna bratstva OFS-a u Bosni Srebrenoj su raspršena na velikoj teritoriji. Potrebno je prijeći i više od 250 kilometara između pojedinih bratstava. Područno vijeće OFS-a je preporučilo svim bratstvima da se upoznaju i povezuju sa zemljopisno bližim bratstvima OFS-a.

Mjesno bratstvo OFS-a Nova Bila i njihov duhovni asistent fra Pero Vrebac su ovu preporuku rado prihvatili i ozbiljno krenuli u akciju i realizaciju iste. Kontaktirali su okolna mjesna bratstva OFS-a i u dogovoru s njihovim duhovnim asistentima napravljen plan susreta u narednih 12 mjeseci.

Prvi susret održan je 26.11.2018.godine u Novoj Biloj. Susret je započeo slavljem svete mise a nakon toga su se svi okupili u samostanskoj dvorani gdje je fra Pero Vrebac održao predavanje na temu „Od očiju do srca“ slikovni životopisi sv. Franje i sv. Klare: Franjina i Klarina ploča. Okupilo se 42 člana OFS-a iz mjesnih bratstava – Nova Bila, Bučići, Dolac, Novi Travnik i Vitez.

Drugi susret održan je 17.12.2018.godine u Vitezu. Ovaj susret je bio duhovna priprema za Božić sa sv. Franjom. U predavanju koje je održao fra Pero Vrebac braća i sestre su analizirali sliku njemačkog umjetnika i svećenika Siegera Koedera i meditirali nad njom objašnjavajući iz priloženog teksta i životopisa sv.Franje od fra Tome Čelanskog (Franjevačkih izvora) kako je sv. Franjo slavio Božić u Grecciu. Bilo je prisutno 29 članova i članica OFS-a, a ovaj put došli su i braća i sestre iz Busovače. Zbog dubokog snijega i leda tu večer, vjerojatno, mnogi koji su željeli nisu mogli doći.

IMG 20181126 190032U narednom periodu planirani su redoviti mjesečni susreti, svakog puta u drugom mjesnom bratstvu. Cilj je međusobno upoznavanje braće i sestara, druženje, zajednička molitva i slavljenje svete mise, te duhovni rast kroz predavanja koja će biti pripremljena za svaki susret.

Zahvaljujemo se svim duhovnim asistentima ovih mjesnih bratstava na uloženom trudu a na osobit način se zahvaljujemo fra Peri Vrebcu. Hvala svoj braći i sestrama koji su se odazvali i nadamo se da će ih u narednom periodu biti sve više. Iskreno se nadamo da će ova vijest potaknuti i ostala bratstva OFS-a na slične aktivnosti.

Marijan Begić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo