Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

ljer3518

Ljubljeno moje dijete! Dječice moja draga! Volim vas i ljubim.

Moja ste radost, sreća, tuga; s vama se smijem i plačem, radujem i veselim, patim i nadam se: moj ste ponos i moja rana, ljubav i bol, život i sestrica smrt. Vaše su Kalvarije i moja patnja, vaša umiranja i moje umiranje: zajedno umiremo na Golgotama svijeta i uskršavamo u Svjetlosti Ljubavi. U zorama Nade vijenci sv. Krunice kao sestre zvijezde pozdravljaju brata Isusa koji je Sunce bez zalaza. Drago dijete, draga djeco! Udomljeni ste u mom Prečistom i Isusovom Presvetom Srcu, baštinici ste Oca nebeskog, ljubljena Božja djeca. Živite li kao braća i sestre, prijatelji, obitelj? Dopuštaš li Bogu da te mijenja i da zajedno Gospodin i ti mijenjate svijet? Jesi li otvoren darovima Duha Svetoga? Koliko, kako, kada i gdje u tebi i među vama žive otajstva Uskrsa i Uskrsnuća?
Drago dijete! Sretna sam i zahvalna što ljubiš Trojedinog Boga i mene, službenicu Gospodnju i Majku Božjeg Sina, svoju nebesku Majku. Blagoslovljeno je, lijepo i teško zajedno hoditi putovima i križnim postajama života. Drago mi je da zajedno dijelimo i umnažamo dobro i uz Božju pomoć se borimo protiv svega lošeg što udaljava od Boga i čovjeka, i od samog sebe i mene; nekad smo si daleko i daleki. Želim te, suputniče, supatniče i radosti moja, što više približiti svom Sinu i Stvoritelju svega svijeta da budeš i budemo zadovoljni i sretni jer smo blagoslovljeni darovima Ljubavi koja ljubi i želi biti ljubljena. Sine i kćeri, ljubiš li Ljubav? Živiš li zapovijedi Ljubavi? Poštuješ li volju Oca nebeskog? Govoriš li kao i ja: Gospodine, neka mi bude po Tvojoj Riječi!? Dijete moje! Vječnost počinje i živi se ovdje i sada; dopusti zemlji biti predvorje Raja, dopusti sebi živjeti slobodu u Slobodi.
Bog je Sloboda koja dariva život u slobodi djece Božje. Je li tebi, veliki mali i neprocjenjivo vrijedni Božji čovječe, Gospodin Bog uistinu jedini pravi Bog kojem se klanjaš, kojega ljubiš, blagoslivljaš, slaviš i častiš, i kojemu služiš? Što ti predstavlja novac, moć, vlast, sila? Zazivaš li pobožno ime Gospodnje u molitvama zahvalnosti, ili u podsmijehu, ljutnji i navici pogrđuješ u psovkama? Svetkuješ li dostojno i dostojanstveno dan Gospodnji i dopuštaš li drugima da ga svetkuju? Poštuješ li oca i majku? Ljubiš li Oca nebeskog i Majku ako ne ljubiš svoje roditelje? Jesi li licemjeran? Ubijaš li riječima, mislima, djelima, željama, propustima? Griješiš li iz zavisti, strasti, zlobe, pohlepe, sebičnosti, straha? Kradeš li vrijeme, nadu, ljubav, vjeru, povjerenje, čovječnost, dobrotu? Govoriš li lažna svjedočanstva na nevine i krive, na slabe i moćne,  na dobre i loše? Želiš li osobe na koje nemaš pravo; čuvaš li svetost braka i obitelji, ljudskog dostojanstva? Želiš li stvari koje ti ne pripadaju, često i ne trebaju, iz ljubomore, pakosti, samo zato što ih ima netko drugi tebi manje, više ili nikako drag? Ljubiš li sebe kao što ljubiš brata čovjeka? Ljubiš li brata čovjeka kao što ljubiš sebe? Imaš li krepost hrabrosti za činiti dobro? Dobro dariva Mir!
Dijete moje! Tvoja je ljubav i ljubav svih ljudi noć i dan, vatra i led, proljeće i jesen, ljeto i zima; ruža u grmu trnja koja uvijek iznova cvjeta, jer u vašem srcu i duši dom traži i nalazi Raspeti i Uskrsli Gospodin Isus Krist. Dug je i težak, cvjetan i lijep put od Početka do novog Početka. Na Putu Istine i Života idem s vama, moja je ljubav, kao i Božja, bezuvjetna. Zajedno s Franjom vodim vas Isusu i svi zajedno idemo u Očev dom. Djeco draga! Budite radosni svjedoci Radosne vijesti i glasnici nade koji u temeljima ljubavi učvršćuju vjeru gradeći mostove povjerenja prema Bogu i među ljudima.
Marijo, Majko Ljubavi! Hvala ti što nas vodiš k Isusu.
Gospo predivna, Ružo na Raščici! Hvala Ti što cvjetajući moliš s nama i za nas.
Volim Te i ljubim preblaga Majčice i zajedno s Tobom klanjam se, hvalim, slavim, častim i blagoslivljam Gospodina Boga koji nam dariva Život!  


Ljerka Mikić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo