Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom2518a
U petak, 27. travnja u župi svete Ane u Domaljevcu održane su dvije radionice u sklopu projekta Škola volonterizma za 39 framaša iz Domaljevca i Tolise te učenika osnovne škole iz Grebnica.


Tijekom prve radionice koju su vodili edukatori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. razgovarali smo o volonterizmu kao načinu stavljanja svog vremena i svojih mogućnosti na raspolaganje za potrebe drugih, bez očekivanja profita. Dio sudionika je s edukatorima razmijenio svoja iskustva u volontiranju dok su drugi iznijeli razloge zašto se do sada nisu uključivali u volonterske aktivnosti. Oni koji su već imali priliku volontirati složili su se kako volontiranje nije samo djelovanje za potrebe drugih, nego paralelno i za svoj vlastiti razvoj, usavršavanje i stjecanje novih iskustava i prijateljstava.

Dom2518b
Nakon nekoliko igara između radionica, djelatnici Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije predstavili su mladima u drugoj radionici neka osnovna pravila o pisanju vijesti za novine i web stranice, te također osnovna pravila neohodna za nastajanje kvalitetne fotografije. Mladi su imali priliku i praktično primijeniti ono što su čuli tijekom predavanja, te napisati vijest i napraviti nekoliko fotografija imajući na umu komentare koje su čuli, a koji fotografije mogu učiniti boljim.
Ovim putem se zahvaljujemo župnom vikaru u Domaljevcu  fra Boni Kovačeviću što je pokazao spremnost za održavanje ovih radionica, kao i duhovnim asistentima i s. Ani Oršolić, koji su doveli mlade iz svojih župa i škole. Hvala i svim sudionicima radionice na ugodnoj atmosferi i lijepom dočeku u Domaljevcu.
Valentina Gluvić
Preuzeto sa stranice NCM "Ivan Pavao II"

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo