Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Kis 201117

Dana 17. 11. 2017. naš framaški susret je bio malo drugačiji nego inače.

U sklopu projekta Frama Angelus, odnosno projekta zbližavanja frama posjetili su nas framaši iz Visokog, zajedno sa s. Anicom Markelić koja je ujedno i vodila ovaj susret. Odmah na početku smo se svi malo bolje upoznali sa ciljem da saznamo što više dobrih karakteristika jedni o drugima. Razgovarali smo o odnosu kojeg imamo s našom braćom i sestrama (osim obitelji, misli se i na članove frame). Zatim nam je sestra govorila kakav je to odnos bio među braćom i sestrama u zajednici koju je vodio sv. Franjo, što je za njega bio savršen brat. Kroz razgovor i raspravu pokušali smo vidjeti koje su to prednosti života u obitelji i zajednici, ali koje su negativne stvari koje jedan takav život može donijeti.

Shvatili smo da ima puno više dobrih, pozivitnih stvari koje donosi život s braćom i sestrama. Na kraju smo se podijelili u sedam grupa. Dok su jedni pjevali framinu pjesmu, drugi su uz to smišljali ples, ostali su predstavljali osobine savršenog brata ili sestre. Susret smo završili molitvama i kratkom igrom koju su za ovu priliku pripremile odabrane grupe. Ta molitva je glasila ovako: Dragi Bože, Čuvaj naše duhovne asistente, daj im snage i volje da što bolje obavljaju svoje dužnosti, te našu braću framaše uputi na pravi put. Da što bolje povežu bratstvo poput sv. Franje, kojega smo odabrali za vođu na našem putu. Amen.  

Veliko hvala sestri Anici i framašima što su izdvojili vrijeme i došli. Uz smijeh i druženje, naučili smo i dosta toga. Ovo nam je bilo već drugo okupljanje, ali sigurno ne i zadnje.
Eva Vidović

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo