Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

dom71117aa  


Svaki kršćanin, svaka župna zajednica, pozvana je aktivno sudjelovati u misijskom djelu Crkve:

molitvom, svjedočanstvom života i zajedništvom dobara a posebno s dosjetljivom ljubavlju.Ova dosjetljiva ljubav potaknula je i našu zajednicu poslužitelja oltara - ministrante župe sv. Ane u Domajevcu da organiziramo akciju sakupljanja poštanskih marki za pomoć djeci Afrike. Akciju pod geslom "Poštanskom markom do toplog obroka gladnoj djeci u Africi" započeli smo u Godini Božanskog milosrđa (2016.) i nastavali u Godini obilježavanja proslave 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac a završili na Svjetski dan misija (Misijsku nedjelju) 22. listopada 2017. god.

Dom71117a
Svrha i cilj ove misijske akcije jest potaknuti djecu i roditelje te ostale župljane da sakupljanjem poštanskih marki također možemo pomoći djeci u Africi. Možda će netko reći da je sve ovo što su naši ministranti učinili premalo, besmisleno i uzaludno. Takvima je najbolje uputiti riječi svete Majke Terezije: "Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima". Djeca ove župe uče se dobru, jer ljubav i dobro su mnogo bliži ljudskom srcu od mržnje i zla. Ljudsko srce nije stvoreno za sebičnost, nego za ljubav.
Ministranti župe Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo