NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Mir tvoga srca uljepšava život onima koji te okružuju."
(Brat Roger iz Taizea)

Daria Blažević, djevojka koja je nadjačala Down sindrom

Danas 21. ožujka se obilježava svjetski dan osoba s Down (WDSD) sindromom. Ovaj dan je izabran upravo kako bi se naglasila jedinstvenost Downova Sindroma u potrostručenju (trismisiji) 21. Kromosoma. Danas…

Ekološka akcija Frame Rumboci

Otapanje snijega i polagani dolazak proljeća omogućili su aktivnosti u prirodi i na otvorenome. Frama iz Rumboka, aktivna je na svim poljima svoga djelovanja, pa tako i u prirodi i…

Svjetski dan osoba s Down sindromom

„Zaista, kažem vam, meni ste učinili ono, što ste učinili jednom od ove moje najmanje braće.“ (Mt 25, 40)

Seminar u Italiji

Asiz, jedna riječ, jedan grad koji me uvijek zove natrag. Mjesto o kojem sanjaš, kojem se raduješ. Za svakog framaša vjerujem da je Asiz dom. Još je posebnije kada upravo…

VIII. Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame BiH

U Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 15. do 17. ožujka održan je Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame.

Župa Kreševo pobjednik na Katoličkoj malonogometnoj ligi

Drugu godinu za redom župa Kreševo sudjelovala je na Katoličkoj malonogometnoj ligi koja se održala u prostorijama Nadbiskupijskog centra za mlade ''Ivan Pavao II.'' u Sarajevu.
NOVOSTI
21. Ožujak 2019.

Daria Blažević, djevojka koja je…

Danas 21. ožujka se obilježava svjetski dan osoba s Down (WDSD) sindromom. Ovaj…
21. Ožujak 2019.

Ekološka akcija Frame Rumboci

Otapanje snijega i polagani dolazak proljeća omogućili su aktivnosti u prirodi i na…
21. Ožujak 2019.

Svjetski dan osoba s Down…

„Zaista, kažem vam, meni ste učinili ono, što ste učinili jednom od ove…

Seminar u Italiji

by Administrator_1

20. Ožujak 2019.

Seminar u Italiji

Asiz, jedna riječ, jedan grad koji me uvijek zove natrag. Mjesto o kojem…
20. Ožujak 2019.

VIII. Nacionalni seminar za voditelje…

U Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 15. do 17. ožujka održan…
20. Ožujak 2019.

Župa Kreševo pobjednik na Katoličkoj…

Drugu godinu za redom župa Kreševo sudjelovala je na Katoličkoj malonogometnoj ligi koja…

 

Povratak u uobičajenu svakodnevicu ili iz nje nismo niti izlazili; nastavljamo dalje i krećemo ispočetka. U svakom slučaju čekaju stare i nove obveze, odgovornosti, dužnosti i prava. U nama i oko nas radosti, sreće, tuge i boli, nove i stare, iste i drugačije, jedinstvene i neponovljive kao svaki dan života i kao svaki čovjek. Vrijeme darivano kao blagoslov i susret s Bogom, samim sobom i bratom čovjekom, svim stvorenjima Gospodnjim. Gospodine, daj nam hrabrosti upoznati sebe i povjerenje vjerovati Tebi.

Sretan sam sa sretnima i tužan s tužnima. Sreća ima tisuću i jednu priču i osmijeh, i još više: sjaj sunca u očima i toplinu u srcu, a tuga blagoslov priče olakšanja koje dariva mir i nadu u nježnom zagrljaju prijateljstva i ljubavi koje darivaju smisao života i postojanja. Bože! Hvala Ti što su Tvoji planovi, želje i misli mnogo bolji od mojih i naših planova, snova, želja, misli… i molitvi. Jer, da si nas slušao i slušaš Gospode?! Hvala Ti što ne čuješ buku i mrmljanje našeg srca i naših usana. Usmjeri nam misli i korake prema svojoj volji. Želim biti na spas drugima i sebi. Marijo, Majko milostiva! Moli za nas!

Franjini životopisci kažu da je htio biti vitez, sanjao je slavu, čast, uspjeh, karijeru… ljubav; tražio je svoj put Bogu. Bijaše mlad, veseo i tužan, ali ne umišljen i ohol, niti sam sebi dovoljan, traži bliskost i blizinu Stvoritelja i svih stvorenja Njegovih. U traženju i poljupcu se nalaze Isus i Franjo, dodir Ljubavi. Gospodine! Što hoćeš da učinim! Popravi moju crkvu, živi Evanđelje! Gospodin manjem bratu Franji dariva braću. Počinje revolucija Ljubavi, sve ostalo je povijest. Franjevački red, karizma i duhovnost je življena budućnost, djelotvorna vjera, nada i ljubav ovdje i sada, uvijek i svuda, i prema svima, radosno življenje Radosne vijesti. Možemo li zamisliti što i kako bi bilo da Franjo nema povjerenje u Boga? U danima sunca i kiše Franjo slijedi Put, Istinu i Život, i u suhoći duše i tmini srca se hrani i napaja Riječi Gospodnjom na Izvoru vode žive. Njegov je život predanje i uzdignuće Križa u potpunom sjedinjenju s Raspetim Kristom u svetim Ranama. Franjo Gospodinu i Gospodin Franji dariva najbolji dio sebe: Ljubav! Franjo! Daj nam ljubiti Ljubav koja nije ljubljena!

Smiruje me i ispunjava molitva i rad koji su Božji blagoslov i dar koji želim svima. Sve dublje proživljavam molitvu Oče naša. Sve češće i duže zastajem i razmišljam kod riječi: oprosti nam duge naše kao što i mi opraštamo dužnicima našim. Oče nebeski! Hvala Ti što nam opraštaš, velikodušan si i pun smilovanja prema svima. Samo Te molim: ne mjeri nam našom, ljudskom mjerom koja je ograničena i kriva. Gospodaru! Budi milostiv slugama svojim. Bože! Mnogima dugujem osmijeh, lijepu riječ, dobro djelo… i mnogo više i teže. Što  tek dugujem Tebi koji mi darivaš život? Zaboravljaš moje prijestupe radujući se svakom mojem dolasku kući nježno mi govoreći: dobro mi došao, ljubljeni sine! Dobri Bože! Daj da Te ljubim svim bićem svojim i bližnjega kao samog sebe. Želim i molim oprost, kajanje i zaborav. Želim i hoću živjeti u miru; Tebi, Oče i Majko, darivati najbolji dio sebe: ljubav i zahvalnost. Franjo! Uči me živjeti s drugima i za druge, svjedočiti Evanđelje!

Vraćamo se, odlazimo ili ostajemo gdje jesmo ili želimo biti. U svakidašnjem životu koji je lijep i težak, radostan i bolan, traži odricanje i žrtvu pružajući mogućnost izbora za dobro koje ispunjava mir, darivajmo jedni drugima najbolji dio sebe, najbolji dio nas. Tada je kako na nebu tako i na zemlji! 

 

Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Ožujak 2019
N P U S Č P S
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17