NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Biti dobar ne znači ne činiti poreške, nego se neprestano popravljati!"
(sv. Ivan Bosco)

Priča o cipelama

Jedan je stariji profesor, uviđajući posebnu vrijednost takvog načina komunikacije i odgoja mladih, rado provodio svoje vrijeme u razgovoru sa studentima. Studenti su ga zato iznimno cijenili i s nestrpljenjem…

Papa Franjo pozvao na molitvu za mlade

Tema je Papine molitvene nakane za siječanj „Mladi u Marijinoj školi“ s pogledom upravljenim prema nadolazećem Svjetskom danu mladih u Panami.

In memoriam fra Petar Anđelović (14. 1. 2009. -14. 1. 2019.)

Na današnji dan sa zahvalnošću i ljubavlju spominjemo se našeg fra Petra. Evo, prošlo je deset godina od kada nije s nama, ali i dalje živi njegov lik u svima…

Fra Petru- sjećanje s ljubavlju

U molitvi zahvalnosti vraćam sjećanja… Bogu hvala, puno ih je… i premalo… Uvijek je tako kada nam nedostaje netko posebno drag, blizak… netko koga volimo i tko nas voli… U…

Molitva na prste

Kad nemate krunicu, možete moliti na prste.“Molitva na prste” je molitva kakvu je prakticirao papa Franjo, još kao kardinal Jorge Mario Bergoglio.

Sv. Nunzio Sulprizio

Papa Franjo u nedjelju je, 14. listopada 2018. tijekom svečanog misnog slavlja ispred bazilike sv. Petra u Vatikanu , proglasio svetim do tada blaženog Nunzija Sulprizija.
NOVOSTI

Priča o cipelama

by Administrator_1

16. Siječanj 2019.

Priča o cipelama

Jedan je stariji profesor, uviđajući posebnu vrijednost takvog načina komunikacije i odgoja mladih,…
16. Siječanj 2019.

Papa Franjo pozvao na molitvu…

Tema je Papine molitvene nakane za siječanj „Mladi u Marijinoj školi“ s pogledom…
14. Siječanj 2019.

In memoriam fra Petar Anđelović…

Na današnji dan sa zahvalnošću i ljubavlju spominjemo se našeg fra Petra. Evo,…
14. Siječanj 2019.

Fra Petru- sjećanje s ljubavlju

U molitvi zahvalnosti vraćam sjećanja… Bogu hvala, puno ih je… i premalo… Uvijek…

Molitva na prste

by Administrator_1

12. Siječanj 2019.

Molitva na prste

Kad nemate krunicu, možete moliti na prste.“Molitva na prste” je molitva kakvu je…
09. Siječanj 2019.

Priča o prijateljstvu

Dva su prijatelja hodala kroz pustinju. U jednom trenutku putovanja posvadili su se…

 

Povratak u uobičajenu svakodnevicu ili iz nje nismo niti izlazili; nastavljamo dalje i krećemo ispočetka. U svakom slučaju čekaju stare i nove obveze, odgovornosti, dužnosti i prava. U nama i oko nas radosti, sreće, tuge i boli, nove i stare, iste i drugačije, jedinstvene i neponovljive kao svaki dan života i kao svaki čovjek. Vrijeme darivano kao blagoslov i susret s Bogom, samim sobom i bratom čovjekom, svim stvorenjima Gospodnjim. Gospodine, daj nam hrabrosti upoznati sebe i povjerenje vjerovati Tebi.

Sretan sam sa sretnima i tužan s tužnima. Sreća ima tisuću i jednu priču i osmijeh, i još više: sjaj sunca u očima i toplinu u srcu, a tuga blagoslov priče olakšanja koje dariva mir i nadu u nježnom zagrljaju prijateljstva i ljubavi koje darivaju smisao života i postojanja. Bože! Hvala Ti što su Tvoji planovi, želje i misli mnogo bolji od mojih i naših planova, snova, želja, misli… i molitvi. Jer, da si nas slušao i slušaš Gospode?! Hvala Ti što ne čuješ buku i mrmljanje našeg srca i naših usana. Usmjeri nam misli i korake prema svojoj volji. Želim biti na spas drugima i sebi. Marijo, Majko milostiva! Moli za nas!

Franjini životopisci kažu da je htio biti vitez, sanjao je slavu, čast, uspjeh, karijeru… ljubav; tražio je svoj put Bogu. Bijaše mlad, veseo i tužan, ali ne umišljen i ohol, niti sam sebi dovoljan, traži bliskost i blizinu Stvoritelja i svih stvorenja Njegovih. U traženju i poljupcu se nalaze Isus i Franjo, dodir Ljubavi. Gospodine! Što hoćeš da učinim! Popravi moju crkvu, živi Evanđelje! Gospodin manjem bratu Franji dariva braću. Počinje revolucija Ljubavi, sve ostalo je povijest. Franjevački red, karizma i duhovnost je življena budućnost, djelotvorna vjera, nada i ljubav ovdje i sada, uvijek i svuda, i prema svima, radosno življenje Radosne vijesti. Možemo li zamisliti što i kako bi bilo da Franjo nema povjerenje u Boga? U danima sunca i kiše Franjo slijedi Put, Istinu i Život, i u suhoći duše i tmini srca se hrani i napaja Riječi Gospodnjom na Izvoru vode žive. Njegov je život predanje i uzdignuće Križa u potpunom sjedinjenju s Raspetim Kristom u svetim Ranama. Franjo Gospodinu i Gospodin Franji dariva najbolji dio sebe: Ljubav! Franjo! Daj nam ljubiti Ljubav koja nije ljubljena!

Smiruje me i ispunjava molitva i rad koji su Božji blagoslov i dar koji želim svima. Sve dublje proživljavam molitvu Oče naša. Sve češće i duže zastajem i razmišljam kod riječi: oprosti nam duge naše kao što i mi opraštamo dužnicima našim. Oče nebeski! Hvala Ti što nam opraštaš, velikodušan si i pun smilovanja prema svima. Samo Te molim: ne mjeri nam našom, ljudskom mjerom koja je ograničena i kriva. Gospodaru! Budi milostiv slugama svojim. Bože! Mnogima dugujem osmijeh, lijepu riječ, dobro djelo… i mnogo više i teže. Što  tek dugujem Tebi koji mi darivaš život? Zaboravljaš moje prijestupe radujući se svakom mojem dolasku kući nježno mi govoreći: dobro mi došao, ljubljeni sine! Dobri Bože! Daj da Te ljubim svim bićem svojim i bližnjega kao samog sebe. Želim i molim oprost, kajanje i zaborav. Želim i hoću živjeti u miru; Tebi, Oče i Majko, darivati najbolji dio sebe: ljubav i zahvalnost. Franjo! Uči me živjeti s drugima i za druge, svjedočiti Evanđelje!

Vraćamo se, odlazimo ili ostajemo gdje jesmo ili želimo biti. U svakidašnjem životu koji je lijep i težak, radostan i bolan, traži odricanje i žrtvu pružajući mogućnost izbora za dobro koje ispunjava mir, darivajmo jedni drugima najbolji dio sebe, najbolji dio nas. Tada je kako na nebu tako i na zemlji! 

 

Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Siječanj 2019
N P U S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17