Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Vin29148
I danas ti progovara, želi da ga saslušaš! Odvoji sada svoje vrijeme za Njega.

On govori: "Ja sam istinski trs, a Otac moj, vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda, on siječe, a svaku koja rod donosi, čisti da više roda donese."
Mi smo već očišćeni po riječi Njegovoj, sada smo loza a on je trs. Bez Njega ne možemo roditi plodom, On je pomoć i zaštita naša! Zaista, moje srce Ga prepoznaje, raduje mu se i žudi za riječju Njegovom! Svjesna sam da je On taj koji sve pokreće, koji daje smisao mojem svitanju, postojanju. I zato, sve svoje nade polažem u Njega, u Njegove ruke predajem duh svoj! Jer, On mi daje sigurnost i snagu, da hodim iz dana u dan putem vjere, putem istine. To je smisao kršćanstva, biti ispunjen nadom i vjerom u Njega, uzdati se u Njega i u snagu mišice Njegove! I zato jer  je silan Bog, jer je kralj nad nebom i zemljom, zato imaj vjere u Njega, to je ono što nikada ne smiješ izgubiti. Vjeru u Njega, vjeru u sebe. On je glas koji progovara u tišini tvoga srca, kada sve utihne i postaje mrtvo, On daje život i svjetlo. Kako je divan, predivan vidiš li to? Pozivam Vas braćo zato sada, da ostanemo u Njemu kao što On ostaje u nama. Ostani i kada ne želiš, ostani i kada ne vidiš razlog i smisao, ostani s Isusom koji je put, istina i život!

Ivana Perišić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo