NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Biti dobar ne znači ne činiti poreške, nego se neprestano popravljati!"
(sv. Ivan Bosco)

Primanje u Franjevački svjetovni red u Brestovskom

Danas je u crkvi na Brestovskom bilo posebno svečano. Naime, pod pučkom svetom misom u 11:00h održan je Obred primanja u Franjevački svjetovni red.

 

Bogu hvala da smo doživjeli ovaj radosni trenutak: od danas u župi Brestovskom, kao nigdje u našoj domovini, djeluju svi ogranci Franjinog potomstva! Uz dvojicu braće franjevaca 1. reda svetog Franje, 7 sestara klarisa 2. reda sv. Franje, dvije školske sestre franjevke 2. samostanskog reda sv. Franje, 40-ak mladih Franjevačke mladeži (Frama), od danas su u župi Brestovsko i 32 člana Franjevačkog svjetovnog reda.

Naši trećoredci su se za današnju svečanost pripremali svečanom trodnevnicom koju je, uz pomoć delegata iz Nacionalnog vijeća FSR-a, predvodio fra Gabrijel Tomić, duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda na Brestovskom. Prvu večer trodnevnice predavanje je održao g-din Željko Majdandžić iz Busovače, a drugu i treću večer predavanje je imala g-đa Ljerka Mikić iz Tolise.

Današnju svetu misu, uz koncelebraciju Fra Pave Vujice i fra Vinka Tomasa, predvodio je fra Gabrijel Tomić. Nakon propovijedi uslijedio je obred primanja u Franjevački svjetovni reda, kada su kandidati izgovarali svoja imena i jednim glasom zamolili da budu primljeni u bratstvo. Zatim su položili svoju ruku na knjigu Evanđelja i Pravilo Franjevačkog svjetovnog reda. Nakon blagoslova primili su i blagoslovljeni franjevački pojas kojim su se opasali te tim činom potvrdili svoju pripadnost Franjevačkom bratstvu.

Današnje slavlje uzveličali su i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz susjednih župa: Busovače, Fojnice i Visokog. Na poseban način doživjeli smo današnju svetu misu jer je s nama bio Tamburaški sastav franjevačkih bogoslova iz Sarajeva koji su predvodili sviranje i pjevanje tijekom liturgijskog slavlja.

Slavlje se nastavilo i nakon svete mise kada su tamburaši ispred crkve zasvirali kolo za sav prisutni puk. Nakon toga uslijedio je svečani ručak za trećoredce i naše goste u dvorani zajedno sa sestrama klarisama.

Novoprimljenim kandidatima u Franjevački svjetovni red želimo ustrajnost u nasljedovanju Isusa Krista po uzoru na serafskog oca Franje te obilje Božjeg mira i blagoslova.

 

Fra Damir Pavić

KALENDAR DOGAĐAJA

Veljača 2019
N P U S Č P S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17