Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

To91018a

Blagdan sv. Franje svečano proslavljaju članovi Franjevačke obitelji, simpatizeri, osobe i zajednice koje slijede Isusa stopama sv. Franje. Svima je Asiški siromah primjer i uzor kako treba ljubiti Ljubav koja nije ljubljena.

Među trubadurima Glasnika velikog Kralja jesu vjernici župe Tolisa, posebno članovi Franjevačkog, Prvog i Trećeg, reda koji zajedno u jedinstvu različitosti žive Evanđelje.
Mjesno bratstvo OFS-a povodom proslave obilježavanja 130 godina neprekidnog djelovanja hodočasti stopama sv. Franje u Asiz i Padovu. Hodočašće je, pored molitve i dobrih djela, duhovna obnova i priprema za proslavu blagdana sv. Franje. Na svetkovinu Utemeljitelja, 4. listopada 2018. godine, svečanu sv. Misu su koncelebrirali fra Marijan Oršolić, gvardijan fra Mario Jurić i duhovni asistent fra Perica Martinović, koji u nadahnutoj propovijedi govori o sv. Franji koji nas poziva radosno slijediti Krista što osjećamo u ljepoti franjevačke jednostavnosti, duhovnosti i karizme kojom zrače mjesta Franjinog života i koja nas potiče na djelotvornu vjeru, nadu i ljubav. Zahvaljujući Božjem blagoslovu i odazivu na Božji poziv, pred župnom zajednicom u posavskoj katedrali, duhovni asistent fra Perica Martinović i služiteljica Ljerka Mikić, prema Obredniku OFS-a, primaju tri sestre i zavjetuju tri sestre u OFS, a svi članovi mjesnog bratstva OFS-a obnavljaju svoje zavjete. Radost i sreća koja se dijeleći i darivajući množi. Posebna je radost blagoslov križa Tau koji hodočasnici kao zavjetni dar poklanjaju župnoj i samostanskoj zajednici i koji sve nas na svim susretima u dvorani podsjeća i svjedoči o Ljubavi koja ljubi i želi biti ljubljena.

Tol91018b

Poslije stola Gospodnjeg slijedi okrepa brata magarca u kojoj radost susreta s nama dijele fratri, časne sestre i vjernici hodočasnici u Asiz i Padovu. Vraćajući bliska i draga sjećanja koja griju i hrane dušu i srce, zahvaljujemo Gospodinu na Božjem blagoslovu po zagovoru Asiških siromaha Franje i Klare, fra Perici Martinoviću i fra Marinku Pejiću na bratskoj ljubavi, služenju, susretima koji obogaćuju… gvardijanu fra Mariu Juriću, samostanskoj i župnoj zajednici, i obiteljima na svemu. U molitvi zahvalnosti za sve preminule i žive duhovne asistente, članove OFS-a i obitelji, sve blagoslivljano i darivano u prošlim, sadašnjim i budućim vremenima, ponizno se klanjajući, kao Franjo, radosno kličemo: Bog moj i sve moje! Hvala Ti, Bože, što je naš život Pjesma brata Sunca i što svaki dan krećemo ispočetka nastavljajući dalje hvaleći, slaveći, časteći i blagoslivljajući Gospodina koji svima dariva mir i dobro.         

Ljerka Mikić

To91018c

Tol91018d

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo