Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Sp25918a

U nedjelju 23. rujna 2018.godine u župi Suho Polje na Kupresu pod večernjom svetom misom slavili smo obred prvih zavjeta evanđeoskog života  u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda.

Misno slavlje predvodio je fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent bosanskog bratstva OFS-a uz koncelebraciju fra Marka Jukića, župnika i duhovnog asistenta mjesnog bratstva OFS-a.

U svojoj propovijedi fra Domagoj se osvrnuo na poruku Evanđelja: „Ako tko želi biti prvi, neka bude od svih posljednji i svima poslužitelj“. Ukazao je na to da u svakoj zajednici mora netko biti prvi, mora predvoditi, ali da ono što svjetovne franjevce razlikuje i mora razlikovati od ostalih je upravo ta evanđeoska preporuka da onaj tko je prvi mora biti svima polsužitelj. Da službu moramo prihvatiti na korist cijele zajednice, a ne na osobnu korist i promociju.

Sp25918b

Prve zavjete dale su sestre: Ljubica Bagarić, Marija Bagarić, Martina Baković, Marica Ćosić, Marta Dumančić, Ivka Ivić, Marina Janjić, Marijana Mioč, Violeta Sučić i Ivanka Turalija. Zavjete je primio brat Marijan Begić, područni ministar bosanskog bratstva OFS, a u ime Crkve potvrdio fra Domagoj Šimić. Slavlje su uzveličali framaši koji su pjevali na misi, te članovi mjesnog bratstva OFS-a iz Livna. Ovom svečanom događaju prethodila je višednevna duhovna priprema i niz predavanja koja su održali fra Marko Jukić, sestra Vesna Konta iz mjesnog bratstva OFS-a Livno i brat Marijan Begić, ministar bosanskog bratstva OFS-a.

Nakon euharistijskog slavlja druženje smo nastavili u prostorijama Hrvatskog doma „Fra Filip Kunić“ uz zakusku koju su pripremile sestre iz mjesnog bratstva OFS-a Suho Polje.

Zahvaljujemo dragom Bogu na ovom zaista svečanom događaju a našim sestrama želimo Božji blagoslov i ustrajnost u življenju onoga što su obećale.


Marijan Begić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo