Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Radost1918
Ljubljeno moje dijete!

Blagoslovljeno je i lijepo blagoslivljati i biti blagoslovljen, osjećati tvoju bliskost i blizinu, ljubiti i biti ljubljen, uvijek ti biti blizak i drag, znati da računaš na mene i sa mnom, svojim nebeskom Ocem, kao što ja u svom Srcu čuvam tebe i sve vas, moja draga djeco. Moj ste blagoslov i moja baština. Hvala Ti, vječni Bože, što smo blagoslovljeni Tvojom milosti koja dariva vjeru, nadu i ljubav.
U danima sunca i vremenu kiša, u besanim noćima i mirnim snovima, u sreći i patnji, osmijehu i suzama, moj anđeo čuvar i ja ponizno se klanjajući blagoslivljamo Gospodina koji se raduje našoj radosti: naša nadanja, strahovi, sreća i boli u Uzvišenju sv. Križa; Svjetlost osvaja dušu i svemir. U tišini slušam Roditeljski glas.
Kćeri moja, sine moj! Blagoslivljam te blagoslovima mame i tate, njihovim molitvama i pogledima te čuvam, pratim i štitim, zajedno s njima zahvaljujem na daru života i darivanju ljubavi. Tvojim blagoslovima blagoslivljam i tvojim poljupcima ljubim tvoje anđele na zemlji jačajući vaša krila za slobodan let prostranstvima mira i dobra. Moja glinena posudo, milje moje! S tobom se smijem i plačem, pjevam i šutim, radim i odmaram, počinjem i završavam dan, brojimo zvijezde i otkucaje srca i sata… s tobom i za tebe molim, zahvaljujem i blagoslivljam tvoje i naše misli, riječi, želje, djela… čuvam te kao zjenicu oka, ljubavi moja.
Tebe mama i tata, bako i djede, blagoslivljam blagoslovima ljubljene djece koja su vaša i moja sreća i bol. Veselim se razgovarati s vama i pričama o meni, sjaju u vašim očima, nježnosti vaših dodira, molitvama vašeg srca i zahvalnosti vaše duše. Raduju me vaše radosti i tugujem vaše tuge. S vama ispraćam i čekam, zahvaljujem, molim i bdijem, strpljivo gradim duboke i čvrste temelje obitelji koja u blagoslovu darivanja života prihvaća Put Križa radosti, trpljenja i sebedarja. Moja vas ljubav, ljubljeni moji, liječi, ozdravlja… Hvala vam draga djeco što je sve više mene u vama, među vama i s vama, što svojim životom svjedočite Ljubav!
Dobri moj Oče nebeski, predraga Majčice! Moji voljeni roditelji, Tata i Mama! Hvala! Cijelo moje biće ponizno Vam se klanjajući i blagoslivljajući kliče: hvala!!! Osjećam Vašu bliskost i blizinu, živim i svjedočim Vašu beskrajnu, bezuvjetnu ljubav! Hvala Vam što je moj život i životi braće ljudi Pjesma brata Sunca. Hvala Ti, vječni Bože, što idemo iz vječnosti u Vječnost, što nas blagoslivljaš blagoslovima brata Franje i sestre Klare. Isuse Kriste, hvala Ti što su naše rane u Tvojim Ranama i sjene naših križeva u Svjetlu Uskrsa.
Hvala Ti, Gospodine Bože, na susretima s Tobom, s braćom ljudima i samima sobom, sa svim Tvojim stvorenjima, svi svjedočimo blagoslov Tvoga blagoslova. U kapima rose i suza, u sumnji i pouzdanju, u rađanju i umiranju, u pogledu, šapatu i šutnji, povjerenje je i radost Tvoga blagoslova kojim blagoslivljamo jedni druge i kojima blagoslivljaš nas, Oče naš. Tvoj nas blagoslov čuva i prati, pomoć je i zaštita u pustinjama i oazama; zauvijek se pamti pogled, glas, riječi, dodir, tišina… oči ljubavi u očima vjere.
U mojoj duši Božji glas, u srcu Riječ Gospodnja, moje misli i koraci, želje i djela hode prema Svjetlosti koja grije biće. Šapućem: Gospodine, Ti sve znaš, Tebi je sve poznato. Hvala Ti što me ljubiš, što živim radost Tvoga blagoslova: s Tobom sam, Bože, i s braćom ljudima sretan čovjek. Hvala Ti, dobri Bože, na blagoslovu darivanja i darivanju blagoslova križa ljubavi koji vodi u Očev dom.
Dijete moje, djeco moja! Blagoslivljam vas i blagoslovljen sam po vama i u vama, među vama, ja, Gospodin Bog vaš koji vam darivam radost blagoslova uvijek i svuda i koji vas pratim Putem Istine i Života. U meni i po meni, i sa mnom blagoslivljate jedni druge, sebe i cijeli svijet, čitav svemir, i mene, svoga Stvoritelja i Otkupitelja, i u mom Očinskom zagrljaju radosno svjedočite Radosnu vijest.  
Gospodine! Zajedno s Franjom kličem: Bog moj i sve moje!!! Hvalim Te, slavim, častim i blagoslivljam Gospodine što braću i mene blagoslivljaš kao Isusa, Mariju i Franju.

Ljerka Mikić
  

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo