Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Bug131117c

12. studeni 2017.godine je zaista bio poseban dan za mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Bugojnu.

U prostorijiama župnog doma u 17 sati održan je izborni kapitul ovog mjesnog bratstva. Kapitulom je predsjedao ministar Bosanskog područnog bratstva OFS-a Marijan Begić a prisutni su bili i područni duhovni asistent fra Domagoj Šimić i mjesni župnik i duhovni asistent mjesnog bratstva u Bugojnu fra Zoran Tadić. Nakon uvodne molitve brat Marijan je sve prisutne upoznao sa tijekom izbora. Većinom glasova prisutne braće i sestara u novo vijeće mjesnog bratstva OFS-a Bugojno izabrani su:

- Nevenka Mišura, ministra
- Jelena Šandrk, doministra
- Anđa Kašmigovska, tajnica i rizničarka
- Zdravko Kovačević – učitelj formacije.

Izabranim sestrama i bratu želimo obilje Božjeg blagoslova i da ih Duh Sveti nadahnjuje i vodi u obavljanju dužnosti koje su im povjerene.

Bug131117a

Potom smo se svi uputili u župnu crkvu svetog Ante Padovanskog na svetu misu u 18 sati. Svetu misu predslavio je fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent OFS-a uz koncelebraciju fra Marka Jukića, duhovnog asistenta mjesnog bratstva OFS-a župe Suho Polje i fra Zorana Tadića, mjesnog župnika i duhovnog asistenta mjesnog bratstva OFS-a u Bugojnu.

U svojoj homiliji fra Domagoj je naglasio da moramo svjetiljke vjere koje gore u našim dušama uvijek održavati upaljenima čineći dobra djela. Da bi mogli u ova teška vremena živjeti kao pravi kršćani i da bi mogli činiti dobra djela potrebna nam je molitva i pouzdanje u našeg Gospodina. Ako tako budemo činili bićemo kao mudre djevice koje su sa spremne dočekale svoga zaručnika.

Bug131117

Nakon homilije uslijedio je obred zavjetovanja evanđeoskog života. Devet sestara koje su ranije položile privremene zavjete ove godine su dale trajne zavjete i obećale da će u sve dane svoga života živjeti Evanđelje Isusa Krista po primjeru svetoga Franje Asiškoga. Njihove zavjete je u ime Bosanskog bratstva OFS-a primio područni ministar Marijan Begić a u ime Crkve potvrdio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent OFS-a.

Nakon okupljanja oko stola Gospodnjega, okupili smo se u župnom domu oko drugog stola gdje su zakusku pripremili vrijedni domaćini. Hvala vrijednim trećoredicama i fra Zoranu na pripremljenoj zakuski. Radost su na osobit način uvećale sestre trećoredice iz mjesnog bratstva OFS-a župe Suho Polje sa Kupresa, koje su došle sa svojom braćom i sestrama iz Bugojna proslaviti ovaj za njih veliki dan.

Hvala Gospodinu na ovom zaista lijepom danu i radosti bratskog druženja i zajedništva! Svima izabranima i zavjetovanima još jednom čestitamo i želimo da im sv. Franjo bude primjer svetosti i ustrajnosti kako bi usred svijeta bili kvasac evanđeoskog života. Neka ih na njihovom putu prati zagovor svetoga Franje!

 Marijan Begić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo