Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Buc11018a

U nedjelju 30.09.2018. u župnoj crkvi sv.  Martina Biskupa s početkom u 17:00h, 3 primljenika i 22 obećanika spremno se odazvalo na poziv da kroz godinu dana svoj život posveti Kristu po uzoru na sv. Franju.

Pod geslom ,,Ti i ja krećemo danas loviti srca na mru života“ u svečanoj procesiji framaši su prinijeli na oltar svoja ražarena srca. Svetu misu i obrede predvodio je duhovni asistent frame Bosne Srebrene fra Domagoj Šimić, koji nam je uputio riječi podrške i poticaj da nikada u svom bratstvu jedni druge ne sablažnjavamo nego da uvijek jedni drugima budemo podrška, ovim putem mu se još jednom srdačno zahvaljujemo. Glazbom su skladno i lijepo misu animirali framaši iz Viteza. Radost na licima naših framaša isijavala je poslije mise i dala upečatljiv znak da će se po uzoru na svetog Franju u predstojećem vremenu širit mir i dobro.
Ti i ja krenuli smo danas loviti srca na moru života, i plovit ćemo usprkos svim olujama, kada iznemognem i veslo mi ispadne iz ruke, pošalji mi Gospodine brata framaša i on će za mene veslati.
Do sljedećeg susreta Mir i Dobro iz suncem i radošću okupanih Bučića!

Frama Bućići

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo