Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom11018a
U nedjelju, 30. rujna za vrijeme đačke svete mise u župi sv. Ane u Domaljevcu imali smo dvostruko slavlje.


Proslavili smo 52. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija izrekavši zahvalu za medije kroz molitvu vjernika i molitvu za novinare i izrekli zahvalu Bogu za sve dobro i lijepo što je naše bratstvo doživjelo i što smo dio svoga vremena ispravno iskoristili i odvojili za volontiranje tijekom pete po redu volonterske akcije 72 sata bez kompromisa na korist onima kojima je pomoć potrebna.
Naziv našega projekta u sklopu programa pete volonterske akciju "72 sata bez kompromisa" oslovili smo pod geslom "Otvori srce za ljude u potrebi". Zašto baš to geslo? Zato što u sklopu programa naše Frame djeluje humanitarna sekcija pod nazivom "Otvara srce za ljude u potrebi".

Dom11018
U projektu 72 sata bez kompromisa iz naše župe sudjelovalo 58 volontera podijeljenih u 5 skupina za vrijeme volontiranja od 27.-30. rujna 2018. U četvrtak i petak, 27. i 28. rujna posjetili smo Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama Angelus i dječji vrtić u Domaljevcu.

Dom11018c
U subotu, 29. rujna zavirili smo u obiteljski dom za stare i nemoćne Dobro srce u Domaljevcu, pomogli prilikom seljenja, čišćenja i drugih poslova u obiteljskoj kući jedne bake u čemu su nam pomogli i volonteri iz župnog Caritasa te nastavili aktivnosti u crkvenom dvorištu tako što smo čistili dvorište, župnu dvoranu i oblikovali prigodni pano s kojim smo popratili naše aktivnosti tijekom akcije 72 sata bez kompromisa.
Svatko je od nas pronašao razlog da se oduševi i radosno odazove na pet akciju "72 sata bez kompromisa". Prvi puta smo prihvatili poziv 29. rujna do 2. listopada 2016. i uključili smo se u 4. volontersku akciju pod geslom Volontiraj na zemlji.

Dom11018b
Za razliku prije dvije godine (2016.)  ove godine tijekom pete akcije "72 sata bez kompromisa" udruženi sa ministrantima, pojedinom djecom devetogodišnje škole i volonterima iz župnog Caritasa prihvatili smo poziv centra za pastoral mladih Ivan Pavao II da sudjelujemo u akciji i ispravno iskoristimo vrijeme koje nam ga Bog daje, da ga uporabimo za promicanje potrebe volonterstva i kršćanske solidarnosti, da ljubimo vrijeme koje je toliko nalik Božjoj milosti jer sva dobra, lijepa i plemenita djela što smo ih u predanosti stavili u korist za promicanje franjevačke karizme u duhu služenja i ljubavi vode prema savršenstvu mira koji se nalazi u susretu s Bogom i bližnjem.
Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo