Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Noa27318
Žalosno je to kako neke slike glumaca, pjevača ili sportaša imaju više lajkova nego slike svetaca i nekih duhovnih citata.

Izgleda da su mladi okrenuli leđa Bogu, ne zanima ih On, ne zanima ih Njegova ljubav. Ne mare više za Njega, ne mole se, ne idu u crkvu. Ne vjeruju! Nisu osjetili Njegovu ljubav i milost. Ne praštaju nego se osvećuju, ne vole nego mrze. Ne shvaćaju kako nas On voli, ne shvaćaju Ga. I ako su oni Njemu okrenuli leđa, On njima nije! I dalje nas ljubi, i dalje nas voli bez obzira na naše grijehe.
Za ovo je krivo Zlo, ono nas svakim danom pokušava udaljiti od Boga. Zato moramo ostati jaki, ne smijemo dopustiti Zlu da pobijedi. Ne smijemo dopustiti da tama i mržnja zavladaju našim srcima. Malo je potrebno da osjetiš Boga u svom srcu, a kada Ga osjetiš onda konačno shvatiš da sve što si proživio si proživio za Krista. I da su sve prepreke koje smo prešli vodile do Isusova srca koje nas je željno iščekivalo. Samo moraš biti uporan u svome cilju, jer čovječe, ti si nula bez Krista.
Zar je tako teško vjerovati? Sada sklopi oči i iskreno s vjerom Gospodinu se obrati. Zaboravi na trenutak sve svoje obaveze, probleme, boli...
Prepusti se samo! Osjetit ćeš kojim putem trebaš kročiti. Samo trebaš moliti, trebaš vjerovati da je On ljubav koja gori, ali ne izgara i koja nikada neće izgoriti sve dok ne prestaneš vjerovati. Trebaš voljeti i shvatit ćeš srž života!
Noa Strinić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo