Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom12218
Moja Baka


Ako sretneš moju baku, na ulici ili sokaku, ti joj priđi srca laka kao da je tvoja baka. prepoznat ćeš moju baku i po hodu i koraku, i po bijeloj, sijedoj kosi i po štapu koji nosi. Pomozi joj, mali druže, jer ju noge slabo služe, a i oči teško vide, pa mi baka sporo ide. a kad baka dođe kući, sretno će joj srce tući. O tebi će - sva u sreći mnogo lijepa meni reći.
    Uz blagdan Gospe Ludrske, kad se u Crkvi uobičajeno na poseban način misli o bolesnicima, pa tako onda i o starijim i nemoćnim osobama i naša sekcija Frame pod nazivom Otvora srce za ljude u potrebi na današnji dan učinila je opet nešto za ljepšu i blagoslovljenu starost za korisnike staračkog Doma dobro srce u Domaljevcu.
    Danas poslije svetih misa nekoliko naših framaša posjetilo je bolesne, stare i nemoćne u domu te kroz molitveno - zabavni program obilježili Svjestski dan bolesnika pročitavši Molitvu za bolesnike i Liječnikovu molitvu od sv. Ivana Pavla II. (26. lipnja 2000.).

Dom12218a
    
FRAMAŠI U POSJETU STARAČKOM DOMU
Framaši u Domaljevcu su danas, 11.veljače obilježili dan Blažene Djevice Marije Lurdske - spomendan je na ukazanje Majke Božje 1858. godine u Lurdu djevojčici Svetoj Bernardici Soubirous. Danas je također i dan bolesnika, naših starih i nemoćnih, to je bio samo jedan razlog više da ih i danas posjetimo u dom za stare i nemoćne i uljepšamo njihov dan! Naše prisustvo je ono što oni trebaju jučer, danas, sutra kako bi osjetili ljubav i brigu, osjećaj sigurnosti da nisu sami jer imaju nas da im budemo podrška u njihovim nedaćama. Hvala Bogu što mi je dao poziv da osjetim da je njima to zaista potrebno, jedna topla riječ i zagrljaj, ljubav koju novac ne može kupiti. To treba doživjeti, osjetiti da tvoja prisutnost nekome obasjava dan, osmijeh na njihovim licima i sjaj u očima mi je to rekao! Odvaži se i ti i osjeti danas, kako je lijepo biti u prisutnosti starih i nemoćnih, koji sve svoje nade polažu u nas mlade, nemoj ih iznevjeriti!
Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo