Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20171119 WA0049U subotu i nedjelju, 18. i 19. studenoga Frama Bučići imala je duhovnu obnovu u Dobretićima. Ne znajući što nas očekuje, zaputismo se u subotu u jutarnjim satima u planine.

Snijeg, hladnoća i odvojenost od brzine svakidašnjih života jako su doprinjeli atmosferi. Pjevali smo, razgovarali, radili, igrali se... Vrijeme je bilo ispunjeno molitvom, smijehom, srećom i ljubavi prema bližnjemu. Jedna od glavnih tema bila je odabir novoga vijeća, a ovaj susret će nam uveliko pomoći u dobrom i savjesnom odabiru.
U nedjelju ujutro smo ustali rano i nakon doručka zaputili se u župnu crkvu u Dobretićima gdje smo svirali i pjevali na misi. Hod je bio dug i jako zanimljiv, bjelina, svjež zrak, šuma...uistinu neopisivo. U župnoj crkvi sv. Ante u Dobreticima okupili su se vjernici, no sve stariji puk. Gledali su nas s već istrošenom krunicom u rukama i bistrom suzom u oku priznajući kako smo bar na kratko u njihovu župu unijeli osvježenje i jedan za njih novi plamen vjere što nas je uistinu ohrabrilo.
No sve što je lijepo brzo prođe, u popodnevnim satima ispunjeni mirom, srećom, ljubavi...s još čvršćom vjerom Franjinim stopama vratili smo se svojim domovima unoseći u njih topli zrak franjevštva.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo